Jämför Reseförsäkring

En reseförsäkring är ett viktigt verktyg för att skydda dig och din resa från oväntade händelser. Det kan vara allt från sjukdom eller olycka till förlorat bagage eller inställda flyg. Genom att skaffa en reseförsäkring kan du känna dig tryggare och mer förberedd inför dina resor.

Bästa Reseförsäkring 2023

BÄST
Europeiska ERV Reseförsäkring
 • Anpassningsbar Försäkring
 • Land speciferat
 • Datum speciferat
ICA Reseförsäkring
 • Bra pris
 • ICA Bonus
 • Försäkring för långresa
SafetyWing Reseförsäkring
 • Bra pris
 • Går att köpa efter att resan startat
 • Ingen uppsägningstid

Jämför Reseförsäkring 2023

En reseförsäkring är en försäkring som ger dig ekonomiskt skydd och trygghet under din resa. Den täcker vanligtvis olika risker och händelser som kan inträffa när du är bortrest, till exempel sjukdom eller olycksfall, förlust eller stöld av bagage, avbokning eller försening av resor, och mycket mer. En reseförsäkring är en viktig försäkring att ha när du planerar att resa utomlands, oavsett om det är en kort semesterresa eller en längre långresa.

BÄST
Europeiska ERV Reseförsäkring
 • Anpassningsbar Försäkring
 • Land speciferat
 • Datum speciferat
SafetyWing Reseförsäkring
 • Bra pris
 • Går att köpa efter att resan startat
 • Ingen uppsägningstid
ICA Reseförsäkring
 • Bra pris
 • ICA Bonus
 • Försäkring för långresa

Vad är en reseförsäkring?

En reseförsäkring är en form av försäkring som täcker olika risker och kostnader som kan uppstå under en resa. Den kan omfatta exempelvis:

 • Sjukvårdskostnader: Om du blir sjuk eller skadad under resan kan reseförsäkringen täcka kostnaderna för läkarbesök, mediciner och eventuell sjukhusvård.
 • Avbeställningsskydd: Om du måste avbryta din resa på grund av sjukdom, olycka eller andra oförutsedda händelser kan reseförsäkringen täcka kostnaderna för avbeställda biljetter och hotellbokningar.
 • Bagageförsäkring: Om ditt bagage blir stulet, förlorat eller skadat under resan kan reseförsäkringen täcka kostnaderna för att ersätta eller reparera dina ägodelar.
 • Hemtransport: Om du behöver lämna din pågående resa och återvända hem på grund av sjukdom eller olycka kan reseförsäkringen täcka kostnaderna för hemtransport och eventuell förlorad resebudget.

Det är viktigt att läsa igenom och förstå villkoren för din reseförsäkring innan du köper den för att vara säker på att den täcker dina behov och förväntningar.

Vad ingår i en reseförsäkring?

Innehållet i en reseförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolag och typ av försäkring. Här är några vanliga saker som kan ingå i en reseförsäkring:

 • Sjukvårdskostnader: Om du blir sjuk eller skadas under din resa täcker försäkringen kostnader för sjukvård och medicinsk behandling.
 • Bagageförlust eller stöld: Om ditt bagage försvinner eller blir stulet ersätter försäkringen dig för de förlorade eller stulna ägodelarna.
 • Reseavbokning: Om du behöver avboka din resa på grund av oförutsedda händelser eller sjukdom kan du få ersättning för de förlorade kostnaderna.
 • Försenad resa: Om din resa blir försenad kan du få ersättning för extra kostnader eller förlorad tid och planering.

Det är viktigt att noga läsa igenom försäkringens villkor och begränsningar för att vara säker på vad som täcks och vilka eventuella undantag som kan finnas.

Att investera i en reseförsäkring kan vara en smart och viktig åtgärd för att skydda sig själv och ens tillgångar under resan. Genom att jämföra priser och innehåll i olika reseförsäkringar kan du hitta den som passar bäst för din resa och ekonomiska situation.

Kom ihåg att en billig reseförsäkring inte alltid betyder låg kvalitet. Ta dig tid att göra en grundlig research och hitta en försäkring som erbjuder dig den täckning och trygghet du behöver till ett rimligt pris. Ge inte avkall på trygghet för att spara några kronor.

Så innan du ger dig ut på nästa resa, kom ihåg att inkludera kostnaden för en reseförsäkring i din budget. Det kan vara en investering som sparar dig mycket pengar, stress och oro i händelse av oförutsedda händelser.

Så hittar du billigast reseförsäkring

Att hitta den billigaste reseförsäkringen betyder inte alltid att välja den med det lägsta priset. Det är viktigt att också överväga täckning och villkor för att säkerställa att försäkringen möter dina behov. Här är några tips för att hitta den billigaste reseförsäkringen:

 • Jämför priser: Använd jämförelsesidor eller kontakta olika försäkringsbolag för att jämföra priser på olika reseförsäkringspolicys. Se till att du jämför samma täckning och villkor för att få en korrekt jämförelse.
 • Undersök begränsningar och undantag: Läs igenom policyn noggrant för att förstå eventuella begränsningar och undantag som kan påverka kostnaden och täckningen. Till exempel kan vissa billiga reseförsäkringar ha undantag för vissa typer av resor eller aktiviteter, så se till att dessa passar dina planer.
 • Anpassa täckningen: Om du reser till ett land med låg sjukvårdskostnad kan du överväga att justera täckningen för att sänka kostnaden. Se till att du fortfarande har tillräckligt med täckning för andra risker som bagageförlust eller avbokning av resan.
 • Utöka befintlig försäkring: Vissa försäkringsbolag erbjuder möjligheten att lägga till en reseförsäkring som en tilläggstjänst till din befintliga försäkring, som hem- eller bilförsäkring. Det kan vara en kostnadseffektiv lösning om du redan har en försäkring hos samma bolag.

Kom ihåg att det inte bara handlar om att hitta billigast reseförsäkring, utan också att hitta den som bäst passar dina specifika behov och resplaner. Ta dig tid att undersöka och jämföra olika alternativ innan du fattar ett beslut.

Varför behöver jag en reseförsäkring?

Varför behöver jag en reseförsäkring? En reseförsäkring är en viktig investering för alla som planerar att resa, oavsett om det är inrikes eller utomlands. Det finns flera skäl till varför en reseförsäkring är viktig:

Sjukvårdskostnader

Om du blir sjuk eller skadar dig under en resa kan sjukvårdskostnaderna snabbt bli mycket höga, särskilt om du befinner dig i ett annat land där hälsovård kan vara dyrt. En reseförsäkring kan hjälpa till att täcka dessa kostnader och ge dig trygghet att du kommer att få den medicinska hjälp du behöver utan att behöva bekymra dig för kostnaderna.

Avbokning eller försening av resan

Ibland kan oplanerade händelser inträffa som tvingar dig att avbryta eller försena din resa. Det kan vara allt från en familjenödsituation till sjukdom eller dåligt väder. En reseförsäkring kan ge dig ekonomiskt skydd genom att återbetala eller ersätta kostnaderna för resan om du behöver avboka eller ändra dina planer. Det kan vara en stor lättnad att veta att du inte kommer att förlora pengar om något oförutsägbart inträffar.

Stöld eller förlust av bagage

Det kan vara en mardröm att få ditt bagage stulet eller förlorat under en resa. En reseförsäkring kan hjälpa till att täcka kostnaderna för att ersätta dina ägodelar och göra det lättare för dig att komma igen efter en sådan incident. Genom att ha en reseförsäkring kan du känna dig trygg i vetskapen att du inte behöver stå ensam och ersätta förlorade eller stulna tillhörigheter.

Nödsituationer eller evakuering

Ibland kan oväntade händelser inträffa under en resa, som naturkatastrofer eller politiska oroligheter. Om du befinner dig i en farlig situation kan en reseförsäkring hjälpa till att täcka kostnaderna för nödvändig evakuering eller transport hem. Det är en lugnande tanke att veta att du har ekonomiskt skydd och assistans om du hamnar i en akut nödsituation långt hemifrån.

Trygghet och sinnesfrid

Att ha en reseförsäkring ger dig trygghet och sinnesfrid under hela resan. Du kan koppla av och njuta av din resa utan att oroa dig för eventuella olyckor eller oförutsedda utgifter. En reseförsäkring fungerar som en säkerhetsnät och ger dig tillräckligt med skydd för att klara av oväntade utmaningar under din resa.

Sammanfattningsvis är en reseförsäkring viktig för att skydda dig mot förluster och oväntade utgifter när du reser. Det ger dig trygghet och ekonomiskt skydd, oavsett om det handlar om sjukvårdskostnader, förlust av bagage eller evakuering från farliga situationer. Att investera i en reseförsäkring är att investera i din egen säkerhet och välbefinnande under resan.

Vad ska du tänka på när du väljer en reseförsäkring?

När du väljer en reseförsäkring är det viktigt att du förstår vilken typ av skydd du behöver och vad som ingår i försäkringen. Här är några faktorer du bör tänka på:

 • Grundskydd: Försäkra dig om att försäkringen täcker de mest nödvändiga aspekterna som olycksfall, sjukdomar, förlorat eller skadat bagage och avbeställningar eller förseningar.
 • Tilläggsskydd: Om du vill ha ett utökat skydd kan du överväga att köpa till en förlängd reseförsäkring som ger dig mer omfattande ersättning vid eventuella olyckor eller förluster.
 • Villkor och begränsningar: Läs igenom försäkringsvillkoren noggrant för att förstå vad som täcks och vad som inte gör det. Se även efter eventuella begränsningar som kan finnas i försäkringen.
 • Självrisk: Ta reda på vilken självrisk som gäller vid eventuella ersättningsansökningar. En högre självrisk kan innebära en billigare försäkring, men det kan också innebära att du får mindre ersättning vid en skada.
 • Kundservice: Undersök försäkringsbolagets rykte och kundservice för att säkerställa att du kommer att få snabb och effektiv hjälp vid behov.

Vilken reseförsäkring passar dig bäst?

När det gäller att välja rätt reseförsäkring för din långresa finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Det är viktigt att hitta en försäkring som passar dina specifika behov och krav för att få bästa möjliga täckning och trygghet under din resa. Här är några faktorer att tänka på när du väljer en reseförsäkring:

1. Typ av resa: Var noga med att välja en reseförsäkring som är utformad för den typ av resa du planerar att göra. Om du är en digital nomad eller backpacker kan det vara fördelaktigt att välja en försäkring som erbjuder specifikt skydd för den typen av resenär. Det kan innebära att du får extra täckning för förlust eller stöld av dina elektroniska enheter eller att du har möjlighet att ändra eller förlänga försäkringen medan du är ute på resande fot.

2. Resmål: Vissa reseförsäkringar kan vara begränsade när det gäller täckningen för vissa destinationer eller regioner. Se därför till att försäkringen du väljer kan ge dig adekvat skydd på de platser du planerar att besöka. Det kan vara bra att kontrollera om försäkringen inkluderar eventuell evakuering eller återtransport till ditt hemland om du skulle behöva mer avancerad sjukvård som inte finns tillgänglig på resmålet.

3. Täckning och belopp: Granska noggrant vilka risker och händelser som omfattas av försäkringen, och se till att beloppen för självrisk, ersättning och ansvarsförsäkringarna är tillräckliga för dina behov. Kolla även om det finns några specifika undantag eller begränsningar som kan påverka dig. Till exempel kan vissa försäkringar ha en begränsning för hur mycket de ersätter för förlust eller stöld av dina värdesaker.

4. Andra behov: Tänk på eventuella särskilda behov du kan ha under din resa. Om du planerar att delta i vissa aktiviteter eller sporter, se till att försäkringen täcker dessa och eventuella skador som kan uppstå. Det kan också vara bra att dubbelkolla om dina förväntade kostnader för resan, till exempel biljetter eller bokningar, täcks om du behöver avboka eller om dina planerade resor blir försenade.

Det är viktigt att jämföra olika reseförsäkringar för att hitta den som bäst passar dina behov. Ta gärna kontakt med olika försäkringsbolag, jämför deras erbjudanden och läs igenom försäkringsvillkoren noggrant för att vara säker på att du väljer rätt försäkring för din långresa. Ha i åtanke att dina behov och krav kan förändras över tid, så det kan vara värt att undersöka möjligheten att justera försäkringens omfattning eller längd under resans gång. Det viktigaste är att du känner dig trygg med din reseförsäkring och att den ger dig det skydd du behöver när du är ute på äventyr.

Vad täcker en reseförsäkring?

En reseförsäkring kan täcka olika saker, inklusive sjukvårdskostnader, förlorat eller stulet bagage, avbeställning av resan, hemtransport, rättsligt skydd och mer. Det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren innan du köper en reseförsäkring för att förstå vilka specifika situationer och händelser som täcks.

Är det obligatoriskt att ha en reseförsäkring?

I vissa länder kan det vara obligatoriskt att ha en reseförsäkring för att få visum eller inresetillstånd. Även om det inte är obligatoriskt kan det vara mycket klokt att ha en reseförsäkring för att skydda sig mot eventuella oväntade händelser under resan.

Hur mycket kostar en reseförsäkring?

Kostnaden för en reseförsäkring varierar beroende på ålder, resmål, längd på resan och vilket skydd du väljer. Det finns olika typer av reseförsäkringsplaner att välja mellan, inklusive enkelresa, årlig, långvard eller familjeförsäkring.

Hur länge är en reseförsäkring giltig?

Giltighetstiden för en reseförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolaget och den typ av försäkring du har. Vissa reseförsäkringar kan vara giltiga enbart för en resa, medan andra kan vara giltiga under en viss period, vanligtvis ett år.

Vad göra vid skadefall under resan?

Om du drabbas av en skada eller stöld under resan är det viktigt att kontakta ditt försäkringsbolag så snart som möjligt och följa deras instruktioner. De kan kräva dokumentation och kvitton för att kunna behandla din försäkringsansökan.

Image by Freepik