Jämför Livförsäkring

Har du någonsin funderat på vad som skulle hända om något oväntat inträffade och du inte längre kunde försörja din familj eller täcka dina ekonomiska åtaganden? Att teckna en livförsäkring kan vara ett sätt att ge dig och dina närmaste extra trygghet i händelse av oförutsedda omständigheter.

Bästa Livförsäkring 2023

 • Konsumentförsäkring

  Konsumentforsakring logo
  • Bra pris för yngre
  • Enkelt att komma igång
 • JustinCase Försäkring

  JustInCase livsförsäkring logo
  • Billigast
  • Hög ålder
  • Hög ersättning
 • Sensor Försäkring

  Sensor försäkring logo
  • Hög ålder
  • Högt försäkringsbelopp

Jämför livförsäkring 2023

En livförsäkring är en ekonomisk överenskommelse mellan dig och försäkringsbolaget. I händelse av att du avlider betalas en utbetalning till de anhöriga eller de personer du har utsett som mottagare av försäkringen. Denna utbetalning kan användas för att täcka kostnader som begravning, bostadslån, skulder eller andra ekonomiska förpliktelser. Det kan också ge dina efterlevande en trygghet och möjlighet att fortsätta leva på samma sätt som tidigare.

FöretagFörsäkringTeckna
JustInCase Försäkring5

JustInCase FörsäkringBilligast

 • Billigast
 • Hög ålder
 • Hög ersättning
SE DITT PRIS
Konsumentförsäkring4.5

KonsumentförsäkringPopulärast

 • Bra pris för yngre
 • Enkelt att komma igång
SE Ditt pris
Sensor Försäkring4

Sensor Försäkring

 • Hög ålder
 • Högt försäkringsbelopp
Se ditt prisLäs mer

Så hittar du den billigaste livförsäkringen

Att köpa en livförsäkring är ett viktigt steg för att skydda din och dina närståendes ekonomi. Men det betyder inte att det behöver vara dyrt. Här kommer några tips för att hitta den billigaste livförsäkringen som passar dina behov.

Det första steget är att jämföra olika försäkringsbolag och deras priser. Genom att använda dig av olika jämförelsesajter kan du snabbt och enkelt se vilket försäkringsbolag som erbjuder den bästa priset på din livförsäkring. Var noga med att kontrollera vad som faktiskt ingår i försäkringen och om det finns eventuella extra avgifter eller villkor att ta hänsyn till.

Ett annat sätt att sänka kostnaden för din livförsäkring är att välja rätt typ av försäkring. Det finns två huvudtyper av livförsäkringar: hel- eller delsänkte livförsäkringar. Genom att välja en delsänkt livförsäkring betalar du endast för den tid du har försäkringen, vilket kan vara ett bra alternativ om du till exempel bara behöver en försäkring under en viss period i ditt liv.

En annan faktor att överväga är premien för livförsäkringen. Premien baseras oftast på faktorer som ålder, hälsa, livsstil och yrke. Genom att hålla dig frisk och leva ett hälsosamt liv kan du potentiellt sänka din premie. Det kan också vara värt att överväga att snabbt sluta röka om du är rökare, eftersom rökare ofta får betala en högre premie.

Vikten av att utvärdera din livssituation

När du letar efter den billigaste livförsäkringen är det viktigt att utvärdera din livssituation och behov. En livförsäkring bör vara anpassad efter din nuvarande livsstil, ekonomiska situation och dina framtida mål.

En viktig aspekt är att bedöma försäkringsbeloppet. Detta belopp bör vara tillräckligt för att täcka eventuella ekonomiska åtaganden och ge dina anhöriga en trygghet om du skulle gå bort. Genom att noga utvärdera dina nuvarande och framtida utgifter, som till exempel bolån, skulder och barnens utbildning, kan du bestämma hur stort försäkringsbeloppet bör vara.

En annan faktor att överväga är vilken typ av försäkring som passar dig bäst. Om du till exempel har betydande lån eller ekonomiska åtaganden kan en hel livförsäkring vara en bättre lösning, eftersom den ger dig möjlighet att bygga upp ett kapital över tid. Å andra sidan kan en delvis sänkt livförsäkring vara mer kostnadseffektiv om du bara behöver en försäkring under en begränsad period.

Att maximera din livförsäkring

För att verkligen få ut mesta möjliga av din livförsäkring och säkerställa att du får den bästa täckningen till det bästa priset är det viktigt att vara medveten om några viktiga faktorer som kan påverka din premie och försäkringsvillkor.

En av dessa faktorer är att starta din livförsäkring i tid. Ju tidigare du köper en livförsäkring, desto lägre blir din premie vanligtvis. Detta beror på att försäkringsbolag vanligtvis ser yngre, friskare personer som mindre riskfyllda, vilket leder till lägre premier.

En annan viktig faktor är att regelbundet revidera din livförsäkring. Din livssituation kan förändras över tid, till exempel om du byter jobb, köper hus eller bildar familj. Det är viktigt att se över din livförsäkring och dess förmåga att möta dina nuvarande behov.

Slutligen är det också viktigt att förstå vad som faktiskt täcks av din livförsäkring. Vissa försäkringar kan ha vissa undantag eller begränsningar som kan påverka huruvida din försäkring betalar ut vid olika situationer. Ta dig tid att förstå villkoren och begränsningarna i din försäkring och om det finns något du är osäker på, tveka inte att kontakta ditt försäkringsbolag för att få klarhet i dina frågor.


Hur du tecknar en livförsäkring

Att teckna en livförsäkring kan vara enkelt och smidigt. Börja med att undersöka olika försäkringsbolag och deras erbjudanden. Jämför pris, villkor och ersättning och välj det alternativ som passar bäst för dig.

När du har valt en livförsäkring kan du ansöka om den genom att kontakta försäkringsbolaget direkt eller använda deras onlineplattform. Du kommer att behöva fylla i en ansökningsblankett där du ger information om dig själv och din hälsa.

För att försäkringsbolaget ska kunna bedöma risken att försäkra dig kan du också bli ombedd att genomgå en hälsoundersökning. Det kan innefatta att du träffar en läkare eller slutför en enkel medicinsk frågeenkät.

När du har skickat in din ansökan och eventuell hälsodeklaration kommer försäkringsbolaget att utvärdera och bekräfta din försäkring. Om din ansökan godkänns får du ett bevis på att du har tecknat en livförsäkring.

Undersök alltid noggrant villkor och priser för att få ut det mesta av din livförsäkring och skydda dina närmaste i händelse av oförutsedda omständigheter.

Varför du bör teckna en livförsäkring

Att teckna en livförsäkring är ett sätt att trygga din familjs ekonomiska framtid i händelse av din bortgång. En livförsäkring ger ersättning till dina anhöriga och kan användas för att täcka utgifter som begravning, lån eller andra ekonomiska åtaganden. Det är ett sätt att ge din familj en ekonomisk trygghet och möjlighet att fortsätta leva på samma sätt som tidigare.

En livförsäkring kan vara speciellt viktig om du är huvudförsörjare och din familj är beroende av din inkomst. Den kan hjälpa till att täcka kostnader som bostadslån, barnens utbildning och andra levnadskostnader. För personer utan familj kan en livförsäkring vara till nytta för att täcka skulder och begravning.

Hur du jämför olika livförsäkringsalternativ

När du jämför olika livförsäkringsalternativ är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. För att hitta den bästa livförsäkringen för dig bör du:

 1. Bestämma dig för det belopp av försäkringsskydd som är lämpligt för dig och din familj. Detta kan baseras på dina ekonomiska åtaganden och framtida behov.
 2. Jämföra premierna för olika försäkringsbolag. Ta inte bara det lägsta priset i beaktning utan se till att du får tillräckligt med täckning för att passa dina behov.
 3. Granska noggrant villkoren för försäkringen. Se till att du förstår vad försäkringen täcker och vad den inte täcker. Det kan finnas undantag eller begränsningar som är viktiga att känna till.
 4. Undersöka försäkringsbolagens betyg och recensioner. Det är viktigt att välja en pålitlig och ansedd försäkringsgivare med god kundservice.

Jämför villkor och ersättning för att hitta den bästa livförsäkringen

När det gäller att välja en livförsäkring är det viktigt att noggrant jämföra olika alternativ. För att göra detta kan du utvärdera villkor och ersättning hos olika försäkringsbolag för att hitta den bästa livförsäkringen för dina behov. Titta på faktorer som:

 • Ersättningsbeloppet: Hur mycket skulle dina efterlevande få om du avlider? Detta belopp kan variera mellan olika försäkringsbolag och kan vara beroende av din ålder, hälsa och andra faktorer.
 • Premie: Vilken kostnad är du beredd att betala för din livförsäkring? Jämför premien hos olika försäkringsbolag för att hitta bästa pris på livförsäkring.
 • Villkor: Läs igenom och jämför villkoren för olika livförsäkringar. Vilka tillägg eller undantag finns det? Är det specifika situationer eller händelser som inte omfattas av försäkringen?
 • Betyg och recensioner: Ta också hänsyn till betyg och recensioner för olika försäkringsbolag för att få en uppfattning om deras pålitlighet och kundservice.

Vad du bör tänka på när du väljer en livförsäkring

När du väljer en livförsäkring är det viktigt att ta hänsyn till dina specifika behov och omständigheter. Här är några faktorer att överväga:

 1. Ekonomiskt skydd: Bestäm vilket belopp av försäkringsskydd som är lämpligt för dig och din familj. Tänk på att beakta framtida kostnader som livsavgifter, barnens utbildning och eventuella skulder.
 2. Varaktighet: Välj mellan olika typer av livförsäkringar, såsom temporär (som ger skydd under en viss period) eller permanent (som ger skydd under hela livet). Tänk på vad som passar bäst för din livssituation.
 3. Hälsoundersökning: Vissa försäkringsbolag kan kräva en hälsoundersökning eller medicinsk frågeenkät för att bedöma din hälsostatus. Var beredd på detta och svara ärligt på frågorna för en korrekt bedömning.
 4. Tilläggstjänster: Fundera på om du behöver några extra förmåner eller tilläggstjänster i din livförsäkring, som till exempel en kritisk sjukdomstäckning eller invaliditetsförsäkring.
 5. Kundsupport och pålitlighet: Ta reda på försäkringsbolagets rykte, betygsättningar och recensioner för att bedöma deras kundsupport och pålitlighet. Det är viktigt att välja ett försäkringsbolag som du kan lita på vid behov.

Teckna en livförsäkring

När du har valt den livförsäkring som passar dig bäst kan du ansöka om den genom att kontakta försäkringsbolaget direkt eller använda deras onlineplattform. Du kommer att behöva fylla i en ansökningsblankett där du ger information om dig själv och din hälsa.

För att försäkringsbolaget ska kunna bedöma risken att försäkra dig kan du bli ombedd att genomgå en hälsoundersökning. Det kan innefatta att du träffar en läkare eller fyller i en medicinsk frågeenkät.

När din ansökan är granskad och godkänd får du ett bevis på att du har tecknat en livförsäkring.

Se alltid till att noggrant läsa igenom villkor och priser för att få ut det mesta av din livförsäkring och skydda dina närmaste vid oförutsedda händelser.


Tips för att få den bästa premien på livförsäkringar

När det gäller att få den bästa premien på livförsäkringar finns det några tips att ta hänsyn till:

 1. Jämför olika försäkringsbolag: Genom att jämföra premierna hos olika försäkringsbolag kan du hitta den bästa livförsäkringen till rätt pris. Använd gärna jämförelsesidor eller kontakta försäkringsbolagen direkt för att få offerter.
 2. Rökning och hälsa: Rökare kan förvänta sig högre premiepriser på grund av de hälsorisker som rökning medför. Att sluta röka kan bidra till att sänka premien. Dessutom kan god hälsa och fysisk aktivitet också göra att du kan få en lägre premie.
 3. Hälsoundersökning: Vissa försäkringsbolag erbjuder lägre premiepriser till de som genomgår en hälsoundersökning och har bevis på en god hälsa. Det kan vara värt att överväga att ta denna extra steg för att få en bättre pris på din livförsäkring.
 4. Välj rätt täckningsnivå: Att välja rätt belopp av försäkringsskydd kan vara avgörande för premien. Överväg noggrant dina ekonomiska behov och välj en täckningsnivå som passar din situation för att undvika onödigt höga kostnader.

Exempel: Jämförelse av livförsäkringspremier

Här är ett exempel på hur du kan jämföra livförsäkringspremier hos olika försäkringsbolag:

Försäkringsbolag A:

 • Ersättningsbelopp: 1 000 000 kr
 • Premie: 500 kr/månad
 • Villkor: Inkluderar täckning för dödsfall och olycksfall
 • Betyg och recensioner: 4 av 5 stjärnor baserat på kundrecensioner

Försäkringsbolag B:

 • Ersättningsbelopp: 1 000 000 kr
 • Premie: 600 kr/månad
 • Villkor: Inkluderar täckning för dödsfall, olycksfall och kritiska sjukdomar
 • Betyg och recensioner: 3.5 av 5 stjärnor baserat på kundrecensioner

Det är viktigt att tänka på att detta är ett exempel och att premiepriserna och villkoren kan variera beroende på individuella faktorer och försäkringsbolagets bedömning. Genom att göra denna typ av jämförelse kan du dock få en uppfattning om prisvariationen och hitta den bästa livförsäkringen för dig.

Vanliga frågor och svar om livförsäkringar

Vad är en livförsäkring?

En livförsäkring är en försäkring som ger ekonomiskt skydd för både dig och dina anhöriga i händelse av din oförutsedda bortgång. När du tecknar en livförsäkring betalar du en premie och i utbyte för detta lovar försäkringsbolaget att betala ut en förutbestämd summa pengar till dina efterlevande om du skulle avlida under försäkringens giltighetstid.

Vad kostar en livförsäkring?

Priset varierar stor på en mängd olika faktorer som ålder, hälsotillstånd osv. Men spannet ligger mellan 50 kr upp till 2000 kr.

Gäller livförsäkring vid självmord?

Nej, inte vid självmord upp till ett år efter att den har tecknats.