Jämför Kattförsäkring

En kattförsäkring är en försäkring som ger ett ekonomiskt skydd om din katt skulle behöva akutvård eller drabbas av sjukdom och skador. Likt en sjukförsäkring för oss människor, hjälper en kattförsäkring genom att täcka kostnaderna hos veterinärer och behandlingar. Det finns såklart olika försäkringar som du kan teckna för din katt. Alla försäkringar täcker olika situationer.

Billigast Kattförsäkring 2024

BILLIGAST
Hedvig Kattförsäkring
 • Billig
 • Ingen bindningstid
 • Årlig hälsokontroll
Petson kattföräskring
 • 15% Rabatt
 • Digital rådgivning
Lassie Kattförsäkring
 • Högt betyg
 • Snabb hjälp
 • Låg premie

Jämför Kattförsäkring 2024

En kattförsäkring är inte bara en ekonomisk trygghet om det värsta skulle hända katten. Det är också ett bra verktyg för att skydda din katts hälsa från skador, sjukdomar och mycket mer. Med hjälp av en försäkring som passar både dina behov och din katts behov kan du ge dina lilla vän dem bästa möjligheterna för vård och samtidgt skydda din privata ekonomi mot oförutsedda ekonomiska kostnander. Ta dig god tid att jämföra olika alternativ och läs igenom våra tips på hur du hittar den bästa och billigast kattförsäkringen just för dina behov och kattens

BILLIGAST
Hedvig Kattförsäkring
 • Billig
 • Ingen bindningstid
 • Årlig hälsokontroll
Petson kattföräskring
 • 15% Rabatt
 • Digital rådgivning
Lassie Kattförsäkring
 • Högt betyg
 • Snabb hjälp
 • Låg premie
Furrychamp Kattförsäkring
 • Gratis digitala besök hos FirstVet
 • Täcker dolda fel

Varför behöver du en kattförsäkring?


Att teckna en kattförsäkring är inte bara ekonomiskt smart utan också för att kunna ge din katt den bästa vård utan att behöva tänka på om ekonomin kommer gå runt. Nedan har vi listat varför en kattförsäkring är viktig:

 • Ekonomisk trygghet: En oväntad sjukdom eller skada hos din fyrbenta vän kan medföra kostsamma veterinärbesök och behandlingar. En kattförsäkring hjälper till att täcka dessa kostnader och ger dig ekonomisk trygghet om det värsta skulle hända.
 • Bättre vård: Med en kattförsäkring är du mer berättigad att ta ditt djur till veterinären vid symtom eller problem. Du kan vara säker på att din katt får den vård den behöver och förtjänar, när den behöver det.
 • Lättare beslut: I händelse av allvarlig sjukdom eller skada kan en försäkring hjälpa till att göra svåra beslut lättare. Du behöver inte oroa dig för att välja mellan att erbjuda bästa möjliga vård eller tänka på din ekonomi utan då är din katt i fokus och du kan luta dig tillbaka och pusta ut.

Vilken kattförsäkring är bäst?

När det gäller att välja den bästa kattförsäkringen är det viktigt att hitta en som passar dina specifika behov och din katts hälsa. Det kan vara klokt att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta en som erbjuder bästa valuta för pengarna.

Här är några faktorer att överväga när du letar efter den bästa kattförsäkring:

 • Pris: Kostnaden för kattförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolag och täckningsomfång. Jämför olika priser för att se vilken försäkring som passar din budget bäst men framförallt din katt.
 • Täckning: Kolla noga vilka situationer som täcks av försäkringen. Vill du ha en försäkring som täcker endast akuta situationer eller även förebyggande vård? Se till att välja en försäkring som passar dig och din katts behov. Det är även viktigt att tänka på om din katt är en ute katt eller inne katt, oftast är ute katter på äventyr som kan medföra en större risk för skador än inne katter.
 • Omdömen och recensioner: Läs recensioner och omdömen från andra kattägare för att få en uppfattning om hur olika försäkringsbolag hanterar sina kunders katter och utbetalningar.
 • Kundtjänst och support: Se till att välja ett försäkringsbolag som erbjuder bra kundsupport och snabb utbetalning av skadefall eller annan form av fall.

Billigaste kattförsäkring

När det kommer till den billigaste kattförsäkringen kan priset variera beroende på olika faktorer. De faktorer som brukar spela roll är ras, ålder och plats. De flesta försäkringsbolag erbjuder olika täcknings grader och självriskmöjligheter, vilket i sin tur påverkar slut priset. För att hitta den billigaste kattförsäkringen och den som passar just dig och din katt bäst så rekommenderar vi att jämföra de olika försäkringsbolagen

Här är några saker att tänka på vid jämförelsen:

 • Kostnaden för månatliga premier: Priset varierar, och det kan vara en bra idé att jämföra kostnaden för olika nivåer av täckning och självrisk.
 • Ålder på din katt: Vissa försäkringsbolag kan ha olika prissättning baserat på kattens ålder.
 • Ras: Vissa raser har högre risk för vissa sjukdomar eller skador, vilket kan påverka försäkringspriset.
 • Täckning: Se till att försäkringen täcker de sjukdomar och skador som du anser är viktiga för din katt.
FörsäkringsbolagPris per månadSe ditt pris
Hedvig99 krTill Hedvig
Lassie241 krTill Lassie
Svedea258 kr
Petson239 krTill Petson
Furry Champ241 krTill FurryChamp
ICA305 kr

Hedvig Kattförsäkring

En kattförsäkring som vi rekommenderar till alla. Den är billig, har ingen bindningstid och en årlig hälsokontroll ingår.

Hur hittar du den bästa kattförsäkringen för din katt?

När du letar efter den bästa kattförsäkringen för din katt är det viktigt att du tar tänker på några faktorer som kan spela roll. Genom att göra en noggran analys av de olika alternativen kan du hitta en försäkring som passar både dig och såklart din katts situation.

Här är några steg du kan ta för att hitta den bästa kattförsäkringen:

 1. Utvärdera dina behov: Innan du börjar söka efter försäkringar är det viktigt att du förstår vilka specifika behov din katt har. Ta hänsyn till din kattens ålder, ras, eventuella genetiska sjukdomar och tidigare medicinska ingrepp eller andra viktiga saker som hänt din katt. Dessa faktorer kan påverka vilken typ av täckning du behöver.
 2. Jämför olika försäkringsbolag: Titta på olika försäkringsbolag och se vilka försäkringar de erbjuder för katter. Kolla på täckningsomfång, kostnad, eventuella begränsningar och villkor. Jämför också kundrecensioner och omdömen för att få en uppfattning om kundtjänst och hur lätt det är att få utbetalningar.
 3. Täckning för akuta situationer och förebyggande vård: Avgör om du vill ha en försäkring som endast täcker akuta situationer eller om du även vill ha täckning för förebyggande vård och rutinmässiga veterinärbesök. Det finns försäkringar som erbjuder bredare täckning för dessa behov, men de kan vara något dyrare.
 4. Pris och budget: Ta hänsyn till dina ekonomiska möjligheter och sätt upp en budget för hur mycket du är beredd att betala för en kattförsäkring varje månad. Jämför olika priser och se vilken försäkring som ger dig mest värde för pengarna.
 5. Kontakta försäkringsbolag för mer information: Om du har specifika frågor eller behöver mer information kan du kontakta försäkringsbolagen direkt. Fråga om täckningsomfång, villkor och eventuella begränsningar för att få en klarare bild av vad försäkringen innebär.

Kom ihåg att det inte finns en ”one-size-fits-all” försäkring för katter. Det som fungerar för en katt kan vara annorlunda för en annan. Var noga med att anpassa din sökning till din egen katts specifika behov och leta efter en försäkring som ger dig trygghet och passar din budget.

Vilka typer av kattförsäkringar finns det?

Kattförsäkring med basnivå

Dessa försäkringar täcker vanligtvis grundläggande medicinsk vård som sjukdomsbehandlingar, och följder av olyckor såsom skador och kirurgi. Parametrar som kan variertar mellan olika försäkringsbolag inkluderar självrisk, tak för utbetalningar och täckning av preventiv vård.

Kattförsäkring med medelnivå

Dessa försäkringar har en högre täckning än basnivån och kan dessutom täcka kostnader för exempelvis rehabilitering och rehabiliteringsterapi. De kan även inkludera billigare kostnader, såsom förfaranden för tandvård eller förlorad stöld eller förlust av katt.

Kattförsäkring med stor täckning

Dessa försäkringar ger den högsta täckningen och kan täcka kostnader för speciella eller kostsamma behandlingar, såsom cancerbehandlingar, kroniska sjukdomar och specialistförfaranden.

Vad är en Kattförsäkring och vad ingår?

En försäkring för din katt är ett avtal som du tecknar mellan dig som kattägare och ett försäkringsbolag. Du slipper tänkte på ekonomin och får ett ekonomiskt skydd om det västa skulle hända. Din katt får ett skydd om det skulle behövas vilket inkulderar medicinsk vård, om en olycka skulle ske eller någon anna form av skada eller sjukdom.

 • Sjukvårdskostnader: Kostnader för veterinärbesök, medicinering, operationer och behandlingar vid sjukdomar och skador.
 • Ansvarsskydd: Ekonomiskt skydd om din katt orsakar skada på person eller egendom. Denna del av försäkringen kan vara särskilt viktig om din katt skulle vara inblandad i en olycka eller bita någon.
 • Livförsäkring: Ersättning om din katt skulle avlida på grund av sjukdom eller olycka.
 • Äganderättskydd: Skydd för din katts värde om den skulle försvinna eller bli stulen.

Billigast

Hedvig Kattförsäkring

Kattförsakring

Hedvigs Kattförsäkring är den billigaste och en försäkring där du inte behöver binda upp dig i flera år. Vilket betyder att du kan köra den i 1 månad och sedan säga upp om du så vill.

Service

Pricer

Support

System

Se ditt pris

Varför är det viktigt med en Kattförsäkring?

Att ha en kattförsäkring kan vara en avgörande faktor, inte bara för din katt utan också för din egna ekonomi. En kattförsäkring ger en trygghet både för dig och katten. Vi har listat några bra skäl till varför man ska investera in en bra kattförsäkring nedan:

 1. Ekonomiskt skydd: Oavsett om det handlar om en olycka, en sjukdom eller ett åldersrelaterat tillstånd kan veterinärkostnader snabbt bli oerhört dyra. Att ha en kattförsäkring gör att du slipper oroa dig för hur du ska ha råd med nödvändig vård och behandling för din katt. Du kan fokusera på att ge din katt den bästa vården utan att behöva kompromissa på grund av ekonomiska begränsningar.
 2. Trygghet för katten och familjen: En kattförsäkring ger dig trygghet i vetskapen om att du kan ge din katt den vård den förtjänar, även om det skulle vara en oväntad sjukdom eller skada. Det är en lättnad att veta att du inte behöver fundera över ekonomin när det kommer till din katts hälsa. Dessutom minskar en kattförsäkring stress och oro för både dig och din familj.
 3. Ansvarsskydd: Ibland kan katter vara oförutsägbara, och det är viktigt att vara ansvarsfull som kattägare. Om din katt skulle orsaka skada på en person eller annans egendom kan du vara skyldig att ersätta kostnaderna. En kattförsäkring med ansvarsskydd ger dig ekonomiskt skydd om sådana händelser inträffar, vilket kan vara en viktig försäkring för att skydda både din katts hälsa och din ekonomi.
 4. Livförsäkring: Det är en sorglig tanke, men förr eller senare måste vi alla säga farväl till våra älskade katter. En kattförsäkring kan också inkludera livförsäkring, vilket innebär att om din katt avlider på grund av sjukdom eller olycka, kan du få ekonomisk ersättning. Detta kan hjälpa till att täcka begravningskostnader eller hjälpa till med sorgeprocessen.

Att investera i en kattförsäkring är ett sätt att proaktivt skydda både din katt och ditt eget välbefinnande. Genom att ha ekonomiskt stöd när det behövs kan du ge din kattden bästa vården och eliminera onödig stress från dig själv och din familj. Tänk på att jämföra olika alternativ och hitta den bästa täckningen till det bästa priset för dig och din katt.

Varför behöver du teckna en kattförsäkring för din kattunge?

När du skaffar en kattunge är det viktigt att tänka på att teckna en kattförsäkring så snart som möjligt. Här är några skäl till varför en kattunge försäkring är viktig:

 • Kattungar är ofta lekfulla och kan vara mer benägna att råka ut för olyckor. En kattunge försäkring kan hjälpa till att täcka kostnaderna för eventuella veterinärbesök eller behandlingar som kan behövas vid en olycka.
 • Kattungar kan också bli sjuka och behöva medicinsk vård. Genom att ha en kattunge försäkring kan du vara säker på att du kan ge din kattunge den nödvändiga vård den behöver utan att oroa dig för kostnaderna.
 • En kattunge försäkring kan också hjälpa till att täcka kostnaderna för att ersätta ditt husdjur i händelse av att det skulle bli stulet eller går bort.

Vad täcker en kattförsäkring?

En kattförsäkring kan variera oftast beroende på försäkringsbolag och den specifika policyn du väljer. Vanligtvis täcker en kattförsäkring kostnader relaterade till sjukdom, olycksfall och veterinärvård. Det kan inkludera följande:

 • Veterinära besök och behandlingar: Detta kan innefatta rutinmässiga besök, vaccineringar, diagnostiska tester, kirurgiska ingrepp och medicinering.
 • Sjukdomar och skador: En kattförsäkring kan täcka kostnader för behandling av vanliga sjukdomar som allergier, infektioner, hudproblem och till och med kroniska tillstånd som diabetes eller hjärtsjukdom.
 • Olycksfall: Om din katt råkar ut för en olycka, kan en försäkring täcka kostnader för veterinärvård, röntgenundersökningar, operationer och rehabilitering.
 • Tandvård: Vissa försäkringar kan även täcka kostnader för tandvård, inklusive tandrengöring och extraktion av tänder.
 • Ersättning vid stöld eller dödsfall: I händelse av att din katt blir stulen eller avlider kan en försäkring ge ersättning för dess värde.

När bör du överväga att byta kattförsäkring?

Ibland kan det vara nödvändigt eller fördelaktigt att byta kattförsäkring. Detta kan bero på många saker men oftast är det för att komma ner i pris. Här är några situationer när det kan vara en bra idé att överväga att byta din kattförsäkring:

 • Om du inte är nöjd med ditt befintliga försäkringsbolag och deras service. Det är viktigt att du känner dig trygg och nöjd med det bolag som ger dig försäkringsskydd för din katt.
 • Om du upptäcker att din nuvarande kattförsäkring inte ger tillräckligt omfattande skydd eller att premierna är obefogat höga. Det kan vara värt att titta på alternativa försäkringsbolag för att se om du kan hitta ett bättre alternativ.
 • Om din katt har specifika medicinska behov som inte täcks av din nuvarande försäkring. I vissa fall kan det vara nödvändigt att byta till en försäkring som erbjuder bättre täckning för specifika medicinska tillstånd eller behandlingar.

Hur byter man kattförsäkring?

Om du har bestämt dig för att byta din kattförsäkring kan du vidta följande åtgärder:

 1. Utvärdera befintlig försäkring: Granska din nuvarande kattförsäkring noggrant för att se vilka områden som täcks och vilka begränsningar som finns. Jämför detta med dina behov och önskemål för att få en bättre förståelse för vad du letar efter hos en ny försäkring.
 2. Jämför alternativa försäkringar: Forska och jämför olika försäkringsbolag för att hitta en som passar dina behov och önskemål bättre än din nuvarande försäkring. Fokusera inte bara på priset utan också på täckningen och servicen som erbjuds. Ovan har vi en lista med de försäkringsbolag som vi rekommenderar för en kattförsäkring.
 3. Kontakta det nya försäkringsbolaget: När du har hittat en försäkring som du är intresserad av, kontakta försäkringsbolaget direkt för att få mer information om deras tjänster och hur du kan teckna en försäkring. Be om en detaljerad offert baserat på dina specifika behov och jämför detta med ditt nuvarande avtal.
 4. Säg upp din befintliga försäkring: Om du bestämmer dig för att byta försäkring behöver du säga upp din befintliga försäkring. Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och meddela dem om ditt beslut att säga upp försäkringen. Var noga med att bekräfta att uppsägningen har utförts och att det inte är några efterföljande betalningar eller skyldigheter kvar.
 5. Teckna en ny försäkring: När din befintliga försäkring är avslutad och du har fått bekräftelse på detta kan du fortsätta med att teckna din nya försäkring. Se till att du har läst igenom nya försäkringsvillkor och förstått täckningsomfånget innan du signerar avtal och betalar premien.

Vad är en tilläggsförsäkring för din katt?

En tilläggsförsäkring för katter kan vara ett bra komplement till din ordinära kattförsäkring. En tilläggsförsäkring ger ytterligare skydd och täckning för specifika områden som kan vara viktiga för din katts hälsa och välbefinnande. Till exempel kan en tilläggsförsäkring ge extra täckning för tandvård, rehabilitering och alternativa behandlingsmetoder.

När du väljer en tilläggsförsäkring är det viktigt att titta på vad som ingår och vilka specifika behov just din katt har. Vissa raser kan ha högre risk för specifika medicinska tillstånd, och en tilläggsförsäkring kan vara till stor hjälp för att täcka kostnaderna för dessa.

Varför är veterinärvård så viktigt?

Veterinärvård är av yttersta vikt för att säkerställa att din kattär frisk och för att förebygga sjukdomar och andra skador. Det är genom regelbundna besök hos veterinären som du kan förebygga sjukdomar och hälsoproblem hos din katt. Genom att vaccinera din katt och följa upp med regelbundna kontroller kan du undvika allvarliga sjukdomar som kan vara kostsamma att behandla i efterhand.

Dessutom kan veterinären upptäcka eventuella hälsoproblem eller tillstånd som kan vara svåra att identifiera på egen hand. Tidig upptäckt kan vara avgörande för att ge din katt rätt behandling och därmed öka chanserna för ett framgångsrikt resultat.

Ett annat viktigt skäl till att prioritera veterinärvård är för att säkerställa att din katt är korrekt behandlad och har de nödvändiga vaccin och parasitskydd. Detta är särskilt viktigt för unga kattungar, vars immunsystem ännu inte är fullt utvecklat. Genom att följa veterinärens rekommendationer kan du minimera risken för att din katt drabbas av allvarliga sjukdomar eller parasiter.

Dessutom kan veterinären ge dig råd och vägledning när det gäller kattens kost, motion och allmänna välbefinnande. Genom att ha en nära relation med din veterinär kan du få expertguidning för att säkerställa att din katt lever ett hälsosamt och lyckligt liv.

Sammanfattning

En kattförsäkring kan vara ett värdefullt verktyg för att skydda din katts hälsa och din egen ekonomi. Genom att välja en försäkring som passar både dina behov och din katts behov kan du ge din trogna följeslagare bästa möjliga vård och samtidigt vara skyddad mot oförutsedda ekonomiska kostnader. Ta dig tid att jämföra olika alternativ och följ våra tips för att hitta den bästa kattförsäkringen för just dig och din kattsvälbefinnande.


Vanliga frågor och svar om Kattförsäkring

Hur mycket kostar en kattförsäkring?

Priset på en kattförsäkring kan variera beroende på faktorer som kattens ålder, ras och tidigare sjukdomsfall. Det är bäst att jämföra olika försäkringsbolag och olika försäkringspaket för att hitta det som passar bäst för din katt och din budget.

Vad täcker en kattförsäkring?

Täckningen i en kattförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag och olika planer. Vanligtvis täcker en försäkring rutinmässig vård, sjukdomar, olycksfall och operationer. Det är viktigt att noga läsa igenom försäkringsvillkoren för att förstå vilken specifik täckning du kan förvänta dig för din katt.

Finns det några undantag eller begränsningar?

Ja, det kan finnas vissa undantag och begränsningar för vad som täcks av en kattförsäkring. Det kan till exempel vara åldersgränser, undantag för ärftliga sjukdomar eller vissa specifika behandlingar. Se till att läsa försäkringsvillkoren noggrant för att förstå vilka undantag och begränsningar som gäller för din kattförsäkring.

Kan jag teckna en kattförsäkring för min äldre katt?

Ja, det finns försäkringsbolag som erbjuder kattförsäkringar för äldre katter. Priset kan vara högre och vissa typer av täckning kan vara begränsade, men det är fortfarande möjligt att få en försäkring även om din katt är äldre.

Hur fungerar ersättningen vid en skada eller sjukdom?

Ersättningen vid en skada eller sjukdom beror på försäkringsbolagets villkor. Vissa försäkringsbolag erbjuder direkt ersättning, medan andra kräver att du först betalar kostnaderna och sedan begär ersättning. Det är viktigt att förstå försäkringsbolagets process för ersättning och vilka dokument eller kvitton som kan krävas.