Jämför Hundförsäkring

En hundförsäkring är en form av försäkring som ger ekonomiskt skydd om din hund skulle behöva akutvård eller drabbas av sjukdom eller skada. Precis som en sjukförsäkring för människor, hjälper en hundförsäkring till att täcka kostnaderna för veterinärvård och behandlingar. Det finns olika typer av hundförsäkringar att välja mellan, beroende på vilken typ av skydd du vill ha för din hund. Vissa försäkringar täcker endast akuta situationer, medan andra även täcker förebyggande vård och rutinmässiga veterinärbesök.

Bästa Hundförsäkring 2023

Furry Champ Hundförsäkring
 • Obegränsat med online besök
 • Snabb ersättning
 • Skydd för tidigare hälsobesvär
BÄST
Lassie Hundförsäkring
 • Högt betyg 4.7/5
 • Låg premie
 • Snabb hjälp
BILLIGAST
Hedvig hundförsäkring
 • Årlig hälsokontroll ingår
 • Billig
 • Ingen bindningstid

Jämför Hundförsäkring 2023

En hundförsäkring kan vara ett värdefullt verktyg för att skydda din hunds hälsa och din egen ekonomi. Genom att välja en försäkring som passar både dina behov och din hunds behov kan du ge din trogna följeslagare bästa möjliga vård och samtidigt vara skyddad mot oförutsedda ekonomiska kostnader. Ta dig tid att jämföra olika alternativ och följ våra tips för att hitta den bästa hundförsäkringen för just dig och din hunds välbefinnande.

Furry Champ Hundförsäkring
 • Obegränsat med online besök
 • Snabb ersättning
 • Skydd för tidigare hälsobesvär
BÄST
Lassie Hundförsäkring
 • Högt betyg 4.7/5
 • Låg premie
 • Snabb hjälp
BILLIGAST
Hedvig hundförsäkring
 • Årlig hälsokontroll ingår
 • Billig
 • Ingen bindningstid
ICA Hundförsäkring
 • ICA Bonus
 • Bra kundsupport
 • Prisvärd
Svedea Hundförsäkring
 • Billig
 • Bra kundbetyg

Varför behöver du en hundförsäkring?


Att ha en hundförsäkring kan vara avgörande för att kunna ge bästa möjliga vård åt din fyrbenta vän utan att behöva överväga ekonomiska faktorer. Här är några skäl till varför en hundförsäkring är viktig:

 • Ekonomisk trygghet: En oväntad sjukdom eller skada hos din hund kan medföra kostsamma veterinärbesök och behandlingar. En hundförsäkring hjälper till att täcka dessa kostnader och ger dig ekonomisk trygghet.
 • Bättre vård: Med en hundförsäkring är du mer benägen att ta ditt djur till veterinären vid symtom eller problem. Du kan vara säker på att din hund får den vård den behöver, när den behöver det.
 • Lättare beslut: I händelse av allvarlig sjukdom eller skada kan en försäkring hjälpa till att göra svåra beslut lättare. Du behöver inte oroa dig för att välja mellan att erbjuda bästa möjliga vård till din hund eller att behöva göra ekonomiskt svåra val.

Vilken hundförsäkring är bäst?

När det gäller att välja den bästa hundförsäkringen är det viktigt att hitta en som passar dina specifika behov och din hunds hälsa. Det kan vara klokt att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta en som erbjuder bästa valuta för pengarna.

Här är några faktorer att överväga när du letar efter den bästa hundförsäkringen:

 • Pris: Kostnaden för hundförsäkringar kan variera beroende på försäkringsbolag och täckningsomfång. Jämför olika priser för att se vilken försäkring som passar din budget bäst.
 • Täckning: Kolla noga vilka situationer som täcks av försäkringen. Vill du ha en försäkring som täcker endast akuta situationer eller även förebyggande vård? Se till att välja en försäkring som passar dig och din hunds behov.
 • Omdömen och recensioner: Läs recensioner och omdömen från andra hundägare för att få en uppfattning om hur olika försäkringsbolag hanterar sina kunder och utbetalningar.
 • Kundtjänst och support: Se till att välja ett försäkringsbolag som erbjuder bra kundsupport och snabb utbetalning av skadefall.

Billigaste hundförsäkring

När det gäller hundförsäkringar kan priset variera beroende på faktorer som ras, ålder och plats. Vissa försäkringsbolag erbjuder även olika nivåer av täckning och självriskmöjligheter, vilket påverkar priset. För att hitta den billigaste hundförsäkringen för din hund kan det vara värt att göra en jämförelse av olika försäkringsbolag och deras erbjudanden.

Här är några saker att tänka på vid jämförelsen:

 • Kostnaden för månatliga premier: Priset varierar, och det kan vara en bra idé att jämföra kostnaden för olika nivåer av täckning och självrisk.
 • Ålder på din hund: Vissa försäkringsbolag kan ha olika prissättning baserat på hundens ålder.
 • Ras: Vissa raser har högre risk för vissa sjukdomar eller skador, vilket kan påverka försäkringspriset.
 • Täckning: Se till att försäkringen täcker de sjukdomar och skador som du anser är viktiga för din hund.
FörsäkringsbolagPris per månadSe ditt pris
Lassie241 krTill Lassie
ICA305 kr
Svedea258 kr
Hedvig99 krTill Hedvig
Furry Champ241 krTill Furry Champ
Agria248 kr

Hedvig Hundförsäkring

En hundförsäkring som vi rekommenderar till alla. Den är billig, har ingen bindningstid och en årlig hälsokontroll ingår.

Hur hittar du den bästa hundförsäkringen för din hund?

När du letar efter den bästa hundförsäkringen för din hund är det viktigt att du tar hänsyn till några faktorer. Genom att göra din forskning och jämföra olika alternativ kan du hitta en försäkring som passar både dina behov och din hunds specifika situation.

Här är några steg du kan ta för att hitta den bästa hundförsäkringen:

 1. Utvärdera dina behov: Innan du börjar söka efter försäkringar är det viktigt att du förstår vilka specifika behov din hund har. Ta hänsyn till din hunds ålder, ras, eventuella genetiska sjukdomar och tidigare medicinska historia. Dessa faktorer kan påverka vilken typ av täckning du behöver.
 2. Jämför olika försäkringsbolag: Titta på olika försäkringsbolag och se vilka försäkringar de erbjuder för hundar. Kolla på täckningsomfång, kostnad, eventuella begränsningar och villkor. Jämför också kundrecensioner och omdömen för att få en uppfattning om kundtjänst och hur lätt det är att få utbetalningar.
 3. Täckning för akuta situationer och förebyggande vård: Avgör om du vill ha en försäkring som endast täcker akuta situationer eller om du även vill ha täckning för förebyggande vård och rutinmässiga veterinärbesök. Det finns försäkringar som erbjuder bredare täckning för dessa behov, men de kan vara något dyrare.
 4. Pris och budget: Ta hänsyn till dina ekonomiska möjligheter och sätt upp en budget för hur mycket du är beredd att betala för en hundförsäkring varje månad. Jämför olika priser och se vilken försäkring som ger dig mest valuta för pengarna.
 5. Kontakta försäkringsbolag för mer information: Om du har specifika frågor eller behöver mer information kan du kontakta försäkringsbolagen direkt. Fråga om täckningsomfång, villkor och eventuella begränsningar för att få en klarare bild av vad försäkringen innebär.

Kom ihåg att det inte finns en ”one-size-fits-all” försäkring för hundar. Det som fungerar för en hundägare kan vara annorlunda för en annan. Var noga med att anpassa din sökning till din egen hunds specifika behov och leta efter en försäkring som ger dig trygghet och passar din budget.

Vilka typer av hundförsäkringar finns det?

Hundförsäkringar med basnivå

Dessa försäkringar täcker vanligtvis grundläggande medicinsk vård som sjukdomsbehandlingar, och följder av olyckor såsom skador och kirurgi. Parametrar som kan variertar mellan olika försäkringsbolag inkluderar självrisk, tak för utbetalningar och täckning av preventiv vård.

Hundförsäkringar med medelnivå

Dessa försäkringar har en högre täckning än basnivån och kan dessutom täcka kostnader för exempelvis rehabilitering och rehabiliteringsterapi. De kan även inkludera billigare kostnader, såsom förfaranden för tandvård eller förlorad stöld eller förlust av hund.

Hundförsäkringar med stor täckning

Dessa försäkringar ger den högsta täckningen och kan täcka kostnader för speciella eller kostsamma behandlingar, såsom cancerbehandlingar, kroniska sjukdomar och specialistförfaranden.

Vad är en hundförsäkring och vad ingår?

En hundförsäkring är ett avtal mellan dig som hundägare och försäkringsbolaget. Det ger dig ekonomiskt skydd om din hund skulle behöva medicinsk vård, utsättas för en olycka eller om den skulle orsaka skada på någon annan. Exakt vad som ingår i en hundförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag, men vanligtvis täcker de följande:

 • Sjukvårdskostnader: Kostnader för veterinärbesök, medicinering, operationer och behandlingar vid sjukdomar och skador.
 • Ansvarsskydd: Ekonomiskt skydd om din hund orsakar skada på person eller egendom. Denna del av försäkringen kan vara särskilt viktig om din hund skulle vara inblandad i en olycka eller bita någon.
 • Livförsäkring: Ersättning om din hund skulle avlida på grund av sjukdom eller olycka.
 • Äganderättskydd: Skydd för din hunds värde om den skulle försvinna eller bli stulen.

Billigast

Hedvig Hundförsäkring

Hundförsäkring

Hedvigs Hundförsäkring är den billigaste och en försäkring där du inte behöver binda upp dig i flera år. Vilket betyder att du kan köra den i 1 månad och sedan säga upp om du så vill.

Service

Pricer

Support

System

Se ditt pris

Varför är det viktigt med en hundförsäkring?

Att ha en hundförsäkring kan vara avgörande för både dig och din hunds välmående och trygghet. Här är några skäl till varför en hundförsäkring är en viktig investering:

 1. Ekonomiskt skydd: Oavsett om det handlar om en olycka, en sjukdom eller ett åldersrelaterat tillstånd kan veterinärkostnader snabbt bli dyra. Att ha en hundförsäkring gör att du slipper oroa dig för hur du ska ha råd med nödvändig vård och behandling för din hund. Du kan fokusera på att ge din hund den bästa vården utan att behöva kompromissa på grund av ekonomiska begränsningar.
 2. Trygghet för hunden och familjen: En hundförsäkring ger dig trygghet i vetskapen om att du kan ge din hund den vård den behöver, även om det skulle vara en oväntad sjukdom eller skada. Det är en lättnad att veta att du inte behöver fundera över ekonomin när det kommer till din hunds hälsa. Dessutom minskar en hundförsäkring stress och oro för både dig och din familj.
 3. Ansvarsskydd: Ibland kan hundar vara oförutsägbara, och det är viktigt att vara ansvarsfull som hundägare. Om din hund skulle orsaka skada på en person eller annans egendom kan du vara skyldig att ersätta kostnaderna. En hundförsäkring med ansvarsskydd ger dig ekonomiskt skydd om sådana händelser inträffar, vilket kan vara en viktig försäkring för att skydda både din hälsa och din ekonomi.
 4. Livförsäkring: Det är en sorglig tanke, men förr eller senare måste vi alla säga farväl till våra älskade husdjur. En hundförsäkring kan också inkludera livförsäkring, vilket innebär att om din hund avlider på grund av sjukdom eller olycka, kan du få ekonomisk ersättning. Detta kan hjälpa till att täcka begravningskostnader eller hjälpa till med sorgeprocessen.

Att investera i en hundförsäkring är ett sätt att proaktivt skydda både din hund och ditt eget välbefinnande. Genom att ha ekonomiskt stöd när det behövs kan du ge din hund den bästa vården och eliminera onödig stress från dig själv och din familj. Tänk på att jämföra olika alternativ och hitta den bästa täckningen till det bästa priset för dig och din hund.

Varför behöver du teckna en hundförsäkring för din valp?

När du skaffar en valp är det viktigt att tänka på att teckna en hundförsäkring så snart som möjligt. Här är några skäl till varför en valp försäkring är viktig:

 • Valpar är ofta lekfulla och kan vara mer benägna att råka ut för olyckor. En valp försäkring kan hjälpa till att täcka kostnaderna för eventuella veterinärbesök eller behandlingar som kan behövas vid en olycka.
 • Valpar kan också bli sjuka och behöva medicinsk vård. Genom att ha en valp försäkring kan du vara säker på att du kan ge din valp den nödvändiga vård den behöver utan att oroa dig för kostnaderna.
 • En valp försäkring kan också hjälpa till att täcka kostnaderna för att ersätta ditt husdjur i händelse av att det skulle bli stulet eller går bort.

Vad täcker en hundförsäkring?

En hundförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolag och den specifika policyn du väljer. Vanligtvis täcker en hundförsäkring kostnader relaterade till sjukdom, olycksfall och veterinärvård. Det kan inkludera följande:

 • Veterinära besök och behandlingar: Detta kan innefatta rutinmässiga besök, vaccineringar, diagnostiska tester, kirurgiska ingrepp och medicinering.
 • Sjukdomar och skador: En hundförsäkring kan täcka kostnader för behandling av vanliga sjukdomar som allergier, infektioner, hudproblem och till och med kroniska tillstånd som diabetes eller hjärtsjukdom.
 • Olycksfall: Om din hund råkar ut för en olycka, kan en försäkring täcka kostnader för veterinärvård, röntgenundersökningar, operationer och rehabilitering.
 • Tandvård: Vissa försäkringar kan även täcka kostnader för tandvård, inklusive tandrengöring och extraktion av tänder.
 • Ersättning vid stöld eller dödsfall: I händelse av att din hund blir stulen eller avlider kan en försäkring ge ersättning för dess värde.

När bör du överväga att byta hundförsäkring?

Ibland kan det vara nödvändigt eller fördelaktigt att byta hundförsäkring. Här är några situationer när det kan vara en bra idé att överväga att byta din hundförsäkring:

 • Om du inte är nöjd med din befintliga försäkringsbolag och deras service. Det är viktigt att du känner dig trygg och nöjd med det bolag som ger dig försäkringsskydd för din hund.
 • Om du upptäcker att din nuvarande hundförsäkring inte ger tillräckligt omfattande skydd eller att premierna är obefogat höga. Det kan vara värt att titta på alternativa försäkringsbolag för att se om du kan hitta ett bättre alternativ.
 • Om ditt husdjur har specifika medicinska behov som inte täcks av din nuvarande försäkring. I vissa fall kan det vara nödvändigt att byta till en försäkring som erbjuder bättre täckning för specifika medicinska tillstånd eller behandlingar.

Hur byter man hundförsäkring?

Om du har bestämt dig för att byta hundförsäkring kan du vidta följande åtgärder:

 1. Utvärdera befintlig försäkring: Granska din nuvarande hundförsäkring noggrant för att se vilka områden som täcks och vilka begränsningar som finns. Jämför detta med dina behov och önskemål för att få en bättre förståelse för vad du letar efter hos en ny försäkring.
 2. Jämför alternativa försäkringar: Forska och jämför olika försäkringsbolag för att hitta en som passar dina behov och önskemål bättre än din nuvarande försäkring. Fokusera inte bara på priset utan också på täckningen och servicen som erbjuds.
 3. Kontakta det nya försäkringsbolaget: När du har hittat en försäkring som du är intresserad av, kontakta försäkringsbolaget direkt för att få mer information om deras tjänster och hur du kan teckna en försäkring. Be om en detaljerad offert baserat på dina specifika behov och jämför detta med ditt nuvarande avtal.
 4. Säg upp din befintliga försäkring: Om du bestämmer dig för att byta försäkring behöver du säga upp din befintliga försäkring. Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag och meddela dem om ditt beslut att säga upp försäkringen. Var noga med att bekräfta att uppsägningen har utförts och att det inte är några efterföljande betalningar eller skyldigheter kvar.
 5. Teckna en ny försäkring: När din befintliga försäkring är avslutad och du har fått bekräftelse på detta kan du fortsätta med att teckna din nya försäkring. Se till att du har läst igenom nya försäkringsvillkor och förstått täckningsomfånget innan du signerar avtal och betalar premien.

Vad är en tilläggsförsäkring för hund?

En tilläggsförsäkring för hund kan vara ett bra komplement till din ordinära hundförsäkring. En tilläggsförsäkring ger ytterligare skydd och täckning för specifika områden som kan vara viktiga för din hunds hälsa och välbefinnande. Till exempel kan en tilläggsförsäkring ge extra täckning för tandvård, rehabilitering och alternativa behandlingsmetoder.

När du väljer en tilläggsförsäkring är det viktigt att titta på vad som ingår och vilka specifika behov din hund har. Vissa raser kan ha högre risk för specifika medicinska tillstånd, och en tilläggsförsäkring kan vara till stor hjälp för att täcka kostnaderna för dessa.

Varför är veterinärvård så viktigt?

Veterinärvård är av yttersta vikt för att säkerställa att din hund är frisk och välmående. Det är genom regelbundna besök hos veterinären som du kan förebygga sjukdomar och hälsoproblem hos din hund. Genom att vaccinera din valp och följa upp med regelbundna kontroller kan du undvika allvarliga sjukdomar som kan vara kostsamma att behandla i efterhand.

Dessutom kan veterinären upptäcka eventuella hälsoproblem eller tillstånd som kan vara svåra att identifiera på egen hand. Tidig upptäckt kan vara avgörande för att ge din hund rätt behandling och därmed öka chanserna för ett framgångsrikt resultat.

Ett annat viktigt skäl till att prioritera veterinärvård är för att säkerställa att din hund är korrekt behandlad och har de nödvändiga vaccin och parasitskydd. Detta är särskilt viktigt för unga valpar, vars immunsystem ännu inte är fullt utvecklat. Genom att följa veterinärens rekommendationer kan du minimera risken för att din hund drabbas av allvarliga sjukdomar eller parasiter.

Dessutom kan veterinären ge dig råd och vägledning när det gäller hundens kost, motion och allmänna välbefinnande. Genom att ha en nära relation med din veterinär kan du få expertguidning för att säkerställa att din hund lever ett hälsosamt och lyckligt liv.

Sammanfattning

En hundförsäkring kan vara ett värdefullt verktyg för att skydda din hunds hälsa och din egen ekonomi. Genom att välja en försäkring som passar både dina behov och din hunds behov kan du ge din trogna följeslagare bästa möjliga vård och samtidigt vara skyddad mot oförutsedda ekonomiska kostnader. Ta dig tid att jämföra olika alternativ och följ våra tips för att hitta den bästa hundförsäkringen för just dig och din hunds välbefinnande.


Vanliga frågor och svar om Hundförsäkring

Hur mycket kostar en hundförsäkring?

Priset på en hundförsäkring kan variera beroende på faktorer som hundens ålder, ras och tidigare sjukdomsfall. Det är bäst att jämföra olika försäkringsbolag och olika försäkringspaket för att hitta det som passar bäst för din hund och din budget.

Vad täcker en hundförsäkring?

Täckningen i en hundförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag och olika planer. Vanligtvis täcker en försäkring rutinmässig vård, sjukdomar, olycksfall och operationer. Det är viktigt att noga läsa igenom försäkringsvillkoren för att förstå vilken specifik täckning du kan förvänta dig för din hund.

Finns det några undantag eller begränsningar?

Ja, det kan finnas vissa undantag och begränsningar för vad som täcks av en hundförsäkring. Det kan till exempel vara åldersgränser, undantag för ärftliga sjukdomar eller vissa specifika behandlingar. Se till att läsa försäkringsvillkoren noggrant för att förstå vilka undantag och begränsningar som gäller för din hundförsäkring.

Kan jag teckna en hundförsäkring för min äldre hund?

Ja, det finns försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar för äldre hundar. Priset kan vara högre och vissa typer av täckning kan vara begränsade, men det är fortfarande möjligt att få en försäkring även om din hund är äldre.

Hur fungerar ersättningen vid en skada eller sjukdom?

Ersättningen vid en skada eller sjukdom beror på försäkringsbolagets villkor. Vissa försäkringsbolag erbjuder direkt ersättning, medan andra kräver att du först betalar kostnaderna och sedan begär ersättning. Det är viktigt att förstå försäkringsbolagets process för ersättning och vilka dokument eller kvitton som kan krävas.

Image by rawpixel.com on Freepik