Jämför Hästförsäkring

En hästförsäkring är viktig för att skydda både hästens hälsa och ägarens ekonomi. Men behöver du verkligen en hästförsäkring? Läs vidare för att få svaret på denna och andra vanliga frågor om hästförsäkringar.

Bästa Hästförsäkring2023

 • Agria Försäkring

  Agria djurförsäkring logo
  • Många försäkringspaket
  • Störst i Sverige
 • Dunstan Försäkring

  Dunstan försäkring logo
  • Ersättning från första kronan
  • Vetrinärvård upp till 150 000 kr
  • Hästspecialister
 • Sveland Försäkring

  Svealand försäkring logo
  • Hög maxersättning
  • Självrisk alternativ
  • Bra utbud av försäkringstilläg

Jämför Hästföräskring 2023

FöretagFörsäkringTeckna
Dunstan Försäkring5

Dunstan FörsäkringBäst

 • Ersättning från första kronan
 • Vetrinärvård upp till 150 000 kr
 • Hästspecialister
SE DITT PRIS
Agria Försäkring4.5

Agria FörsäkringPopulärast

 • Många försäkringspaket
 • Störst i Sverige
SE Ditt pris
Sveland Försäkring4

Sveland Försäkring

 • Hög maxersättning
 • Självrisk alternativ
 • Bra utbud av försäkringstilläg
Se ditt pris

Varför ska man ha hästförsäkring?


Att ha en hästförsäkring är viktigt av flera anledningar:

 • Ekonomisk trygghet: En hästförsäkring kan skydda dig mot stora oväntade kostnader vid sjukdom, skada eller olycksfall som din häst kan drabbas av. Utan en försäkring kan dessa kostnader bli svåra att bära för de flesta hästägare.
 • Veterinärvård: En hästförsäkring kan täcka kostnaderna för veterinärvård och medicinering. Detta kan vara särskilt viktigt om din häst drabbas av en allvarlig sjukdom eller skada där omfattande behandling eller operation krävs.
 • Tredjepartsansvar: En häst kan vara oförutsägbar och orsaka skador på andra människor eller egendom. En hästförsäkring kan täcka kostnader relaterade till skadeståndsanspråk från tredje part.

Vad kostar en hästföräskring?

Att försäkra sin häst är ett viktigt steg för att skydda både hästens välbefinnande och din egen ekonomi. Men vad kostar egentligen en hästförsäkring? Kostnaden för en hästförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, såsom hästens ålder, ras, användningsområde och värde. För att få en exakt prisuppgift är det bäst att kontakta en försäkringsbolag och begära en offert. De kommer att ta hänsyn till dina specifika behov och ge dig en individuell kostnadsbedömning.

Exempel på jämförelse mellan olika hästförsäkringar:

FörsäkringsbolagSjälvriskperiodPrisKundrecensioner
DunstanErsättning från första kronan544 kr/mån5/5
Agria125 dagar937 kr/mån4.5/5
Svealand365 dagar376 kr/mån4/5

Som du kan se, det finns olika alternativ att välja mellan baserat på dina behov och budget.

Vilken hästförsäkring är bäst?

Att välja rätt hästförsäkring kan vara en svår uppgift. Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för just din häst. Här är några faktorer att tänka på när du jämför hästförsäkringar:

 1. Omfattning av försäkringen: Kontrollera vilka skador och sjukdomar som täcks av försäkringen. Vissa försäkringar kan inkludera endast olycksfall och skador vid ridning, medan andra kan täcka även sjukdomar och medicinsk behandling.
 2. Pris: Kostnaden för hästförsäkring varierar beroende på faktorer som hästens ålder, värde och nivå av tävlingsaktivitet. Jämför priser från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa balansen mellan pris och täckning.
 3. Erfarenhet och rykte: Kolla upp hur länge försäkringsbolaget har funnits och vad tidigare kunder har sagt om deras service och utbetalningar. En pålitlig och erfaren försäkringsgivare kommer att vara till stor hjälp om något skulle hända med din häst.

Dunstan hästförsäkring

Dunstan försäkring för hästar är den bästa försäkring enligt oss. Vi har testat, jämför och kollat på alla för och nackdelar, vi kom till slutsattsen att Dunstan är bäst och kommer med bäst erbjudanden.

Olika typer av hästförsäkring

Det finns olika typer av hästförsäkringar som du kan välja mellan, beroende på dina specifika behov och hästens verksamhet. Här är några vanliga typer av hästförsäkringar:

 1. Sjuk- och olycksfall: Denna typ av försäkring täcker kostnader relaterade till sjukdomar och olycksfall som din häst kan drabbas av. Det kan inkludera kostnader för veterinärvård, operationer och medicinering.
 2. Livförsäkring: Livförsäkring täcker din häst om den skulle dö på grund av en olycka eller sjukdom. Detta kan hjälpa till att täcka eventuella ekonomiska förluster som kan uppstå.
 3. Förlust av användningsförmåga: Denna försäkring kan ge ersättning om din häst blir varaktigt skadad eller om den inte längre kan användas för sin avsedda verksamhet, som tävling eller ridning.

Att välja rätt typ av hästförsäkring är viktigt för att säkerställa att både du och din häst är skyddade vid eventuella skador eller sjukdomar.

Hästförsäkring

Vad är en hästförsäkring?

En hästförsäkring är en typ av försäkring som syftar till att skydda mot risker och potentiella kostnader som kan uppstå i samband med hästens vård och behandling. Det kan inkludera täckning för sjukvårdskostnader, kirurgiska ingrepp, medicinering, olycksfall och ansvarsskydd. En hästförsäkring kan vara till stor hjälp vid oväntade händelser och kan hjälpa till att minska de ekonomiska konsekvenserna av sjukdomar eller skador som din häst kan drabbas av.

Vad påverkar kostnaden för en hästförsäkring?

Att förstå vilka faktorer som påverkar kostnaden för en hästförsäkring är viktigt för att kunna göra en informerad bedömning innan man köper en försäkring. Här är några viktiga faktorer som försäkringsbolag tar hänsyn till när de bestämmer premien för en hästförsäkring:

 • Hästens ålder: Yngre hästar har vanligtvis lägre premie jämfört med äldre hästar, eftersom risken för sjukdomar och skador kan öka med åldern.
 • Hästens värde: Ju högre värde hästen har, desto högre premie kan du förvänta dig att betala. Detta beror på att kostnaden för att ersätta eller behandla en dyr häst kan vara högre.
 • Ras och användningsområde: Dessa faktorer kan påverka premien eftersom vissa raser kanske är mer benägna att vissa sjukdomar eller skador.
 • Tidigare sjukdomshistorik: Om din häst har haft tidigare sjukdomar eller skador kan detta påverka premien. Försäkringsbolag kan begränsa täckningen för tidigare problem eller möjligen inte erbjuda försäkring alls.

Det är viktigt att notera att varje försäkringsbolag har sina egna metoder och policyer för att bestämma premien, så det kan vara bra att jämföra flera olika försäkringsbolag för att hitta den bästa passande och prisvärda hästförsäkringen för din häst.

Vad ersätter en hästförsäkring?

En hästförsäkring kan ge olika typer av täckning beroende på policy och försäkringsbolag. Här är några vanliga aspekter som kan ingå i en hästförsäkring:

 • Veterinärvård: En hästförsäkring kan täcka kostnaderna för veterinärvård, inklusive läkarundersökningar, diagnostiska tester, medicinering och vård för sjukdomar och skador.
 • Kirurgi: Om din häst behöver genomgå en kirurgisk operation kan försäkringen täcka kostnaderna för ingreppet, inklusive operationssal, bedövning och postoperativ vård.
 • Medicinering: Kostnaderna för receptbelagda mediciner som din häst behöver för behandling kan täckas av försäkringen.
 • Olycksfall: Om din häst råkar ut för ett olycksfall som resulterar i skador kan försäkringen täcka kostnaderna för behandlingen.
 • Ansvarsskydd: En hästförsäkring kan också inkludera ansvarsskydd som skyddar dig om din häst orsakar skada på annans egendom eller skadar en annan person.

Vanliga frågor och svar om hästförsäkringar

Vilken hästförsäkring är bäst?

Vi har jämför flera olika försäkringsbolag och kommit fram till att Dunstan hästförsäkring är den som skulle klassas som bäst. De erbjuder en hög maxersättning, omfattar över 60 sjukdomar och skador.

Är en hästförsäkring dyr?

Kostnaden för en hästförsäkring kan variera beroende på faktorer som hästens ålder, ras, användningsområde och värde. Det kan vara klokt att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden hos oss Sveaförsäkring.se för att hitta en försäkring som passar din häst och plånbok.

Kan jag försäkra min unga häst?

Ja, många försäkringsbolag erbjuder försäkringar för unga hästar. Det kan vara extra viktigt att försäkra en ung häst eftersom de är mer benägna att skada sig eller bli sjuka.

Kan jag byta försäkringsbolag om jag inte är nöjd?

Ja, du har rätt att byta försäkringsbolag om du inte är nöjd med den service eller de villkor som erbjuds. Var noga med att läsa igenom avtalet för att se om det finns några uppsägnings- eller bindningstider som måste följas.