Jämför Bilförsäkring

När det är dags att teckna en ny bilförsäkring eller byta bilförsäkring är det viktigt att hitta den bästa och mest prisvärda lösningen för dina behov. Att jämföra olika bilförsäkringar kan hjälpa dig att spara pengar och få den bästa täckningen för din bil.

Bästa bilförsäkring 2024

Populär
Sensor Bilförsäkring
 • Valbara tilläggsförsäkringar
 • Bra grundskydd
 • Snabb service
BILLIGAST
Hedvig Bilförsäkring
 • Billigast
 • Laga stenskott gratis
 • Ingen bindningstid
15% Rabatt
Gjensidige Bilförsäkring
 • Bra betyg
 • Upp till 15% rabatt
 • Tilläggsförsäkringar

Jämför Bilförsäkring 2024

Bilförsäkringar är en viktig del av att vara en bilägare. Att ha rätt försäkring skyddar både dig själv och andra i händelse av olycka eller skada. I denna artikel kommer vi att ge dig en komplett guide till bilförsäkringar, från att välja rätt försäkring för dina behov till hur du kan jämföra priser, täckningar och bonusar för att få bästa möjliga affär.

Innan du köper en bilförsäkring är det viktigt att förstå skillnaden mellan en trafikförsäkring och en helförsäkring. En trafikförsäkring är lagstadgad och täcker skador som du orsakar på andra personers egendom eller vid personskador. Å andra sidan täcker en helförsäkring även skador på din egen bil i händelse av en olycka, stöld eller brand. Att välja rätt typ av försäkring är avgörande för att få adekvat skydd. Nedan listar vi alla försäkringar som vi jämför och har gjort en recension på.

Populär
Sensor Bilförsäkring
 • Valbara tilläggsförsäkringar
 • Bra grundskydd
 • Snabb service
BILLIGAST
Hedvig Bilförsäkring
 • Billigast
 • Laga stenskott gratis
 • Ingen bindningstid
15% Rabatt
Gjensidige Bilförsäkring
 • Bra betyg
 • Upp till 15% rabatt
 • Tilläggsförsäkringar
Gofido Bilförsäkring
 • Ingen bindningstid
 • Bra priser
 • Trafik, halv- och helförsäkring
OKQ8 Bilförsäkring
 • Bra priser
 • Bra maskinskadeförsäkring
 • Bra villkor
ICA Bilförsäkring
 • ICA Bonus
 • Samma pris i 5 år
 • Samla poäng

Vad kostar en bilförsäkring?


Priset på en bilförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, till exempel bilmodell, körhistorik, ålder och var du bor. För att få en uppfattning om priset kan det vara en god idé att använda en jämförelsetjänst för bilförsäkringar. Genom att ange information om din bil och körvanor kan du få offerter från olika försäkringsbolag och jämföra priser och villkor.

Det är viktigt att notera att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa valet. Det är också viktigt att se över vad som ingår i försäkringen och vilken täckning du behöver för din bil.

Byt bilförsäkring och spara pengar

Om du redan har en bilförsäkring men funderar på att byta kan det vara en bra idé att undersöka andra alternativ för att se om du kan spara pengar. Genom att jämföra olika försäkringsbolag kan du få en uppfattning om vad som erbjuds och vilka priser som gäller.

För att byta bilförsäkring behöver du säkerställa att du har avslutat din nuvarande försäkring i tid och att du har all nödvändig dokumentation till hands. Du kan sedan kontakta det nya försäkringsbolaget och fylla i de formulär och papper som krävs för att teckna den nya bilförsäkringen.

Att byta bilförsäkring kan vara en bra idé om du har ändrat dina körvanor eller om du upplever att ditt nuvarande försäkringsbolag inte längre erbjuder den täckning och servicenivå du behöver.

Bästa bilförsäkringen 2024 för dig som kör mycket

När det gäller att hitta den bästa bilförsäkringen för dig som kör mycket kan det vara bra att titta på olika alternativ och ta hänsyn till dina specifika behov. Vissa försäkringsbolag har specialerbjudanden för personer som kör mycket och erbjuder till exempel rabatter baserat på körsträcka.

Om du kör mycket kan det också vara en bra idé att titta på försäkringar som har en hög självrisk men låg premie, eftersom du då kan spara pengar på den regelbundna försäkringskostnaden.

Hedvig bilförsäkring

En bilförsäkring för alla behov, utan bindningstid. Få vägassistans 24/7, personlig service i Hedvig-appen och välj den verkstad som passar dig.

Bästa bilförsäkringen 2024 för dig som kör lite

För dig som kör lite kan det vara viktigt att ha en försäkring med bra skydd, även om du kanske inte behöver den högsta täckningen. Det kan vara värt att titta på olika paket och se vad som passar bäst för ditt körmönster. Dessa försäkringar kallas för smart bilförsäkring eller digital försäkring, ett nytt koncept inom försäkrings branschen där priset regleras efter hur mycket du kör. Du skickar enkelt in din kördata till försäkringsbolaget och de kalkylerar fram ett pris efter hur mycket och lite du har kört under den månaden. Passar därför perfekt för dig som inte kör lika mycket men vill ändå skydda din bil. För en sådan försäkring rekommenderar vi Paydrive.

Genom att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden kan du hitta den bästa bilförsäkringen för just dig och din bil.

Paydrive bilförsäkring

Bilförsäkring där du betalar för de mil du faktiskt kör. Koppla upp din bil till Paydrive Direct som hämtar antal körda mil varje dag automatiskt och få 10% rabatt. Om du inte har en nyare bilmodell så kan du skicka in din bildata manuellt.

Få en billigare bilförsäkring

Först och främst, stort grattis till att du tar hand om ditt fordon genom att teckna en bilförsäkring. Att ha en bilförsäkring är avgörande för att skydda dig och andra i händelse av en olycka eller skada på din bil. Men hur vet du vilken bilförsäkring som passar dig bäst? Låt oss guida dig genom den här processen och hjälpa dig hitta den bästa bilförsäkringen för dina behov.

Att jämföra olika bilförsäkringar är det första steget för att hitta rätt försäkring för dig och ditt fordon. Varje försäkringsbolag har sina egna priser och erbjudanden, så genom att jämföra dem kan du få en bättre uppfattning om vad som passar dina behov och budget bäst. Ta inte bara hänsyn till priset, utan även till innehållet i försäkringen och dess självrisk. Några viktiga punkter att beakta är:

 • Självrisk: Det belopp du behöver betala ur egen ficka vid varje skadeanmälan. Jämför olika försäkringsbolags självrisknivåer och se om de erbjuder flexibilitet att justera självrisken baserat på dina behov och budget.
 • Typ av försäkring: Vilken typ av försäkring vill du ha? Det finns tre huvudtyper att välja mellan: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkring är det minsta kravet enligt svensk lag och täcker personliga skador och skador på annans egendom. Halvförsäkring täcker även skador på din egen bil, medan helförsäkring ger ett bredare skydd inklusive stöld och brand.
 • Innehåll: Kontrollera vad som ingår i försäkringen. Vissa kan ha premiumtjänster som hjälpservice vid bärgning eller lånebil vid skada. Utvärdera vilka tjänster och skydd som är viktiga för dig.

Nu när vi har sett på de viktigaste punkterna för att jämföra bilförsäkringar, låt oss gå vidare och diskutera hur du kan hitta den billigaste bilförsäkringen utan att göra avkall på trygghet.

Först och främst handlar det om att vara smart med dina val och utnyttja konkurrensen bland försäkringsbolagen. Genom att använda funktioner och verktyg online kan du enkelt jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena. Flera webbplatser erbjuder prisjämförelser och ger dig möjlighet att anpassa dina sökningar baserat på dina preferenser och behov.

Se till att ange korrekt information när du jämför priser. Var medveten om att bilmodell, ålder och ditt geografiska läge kan påverka priset på din försäkring. Ibland kan du även få rabatt genom att installera godkända säkerhetssystem i din bil eller genom att ha en stabil körhistorik.

Slutligen, innan du skriver på något avtal, läs noggrant igenom villkoren för försäkringen. Se till att du förstår vad som täcks och vad som inte täcks i din försäkring. Det är också en bra idé att gå igenom recensioner och betyg för försäkringsbolaget för att få en uppfattning om deras kundservice och rykte.

Nu när du har all information du behöver kan du fatta ett välgrundat beslut och hitta den bästa och mest prisvärda bilförsäkringen för dig.

Billigast

Hedvig bilförsäkring

Hedvigs bilförsäkring är den billigaste och en försäkring där du inte behöver binda upp dig i flera år. Vilket betyder att du kan köra den i 1 månad och sedan säga upp om du så vill.

Service

Pricer

Support

System

Se ditt pris

Jämför priser och innehåll i olika bilförsäkringar

Nu när vi har diskuterat de viktiga aspekterna att överväga när du väljer en bilförsäkring, låt oss se på hur du kan jämföra priser och innehåll i olika försäkringar.

Genom att använda verktyg och webbplatser online kan du enkelt jämföra priser från olika försäkringsbolag. Se till att ange korrekt information om din bilmodell, ålder och geografiska läge för att få de mest relevanta resultaten.

När du jämför priser, se till att du också granskar innehållet i försäkringen. Priset är inte allt – du vill se till att du får det skydd och de tjänster som du behöver till ett rimligt pris.

Var också medveten om att vissa försäkringsbolag kan erbjuda rabatt om du har godkända säkerhetssystem installerade i din bil eller om du har en stabil körhistorik. Det kan vara värt att undersöka om du kan dra nytta av sådana rabatter för att få en ännu bättre affär.

Slutligen, innan du skriver på något avtal, se till att du noggrant läser igenom villkoren för försäkringen. Se till att du förstår exakt vad som täcks och vad som inte täcks för att undvika obehagliga överraskningar i händelse av en skada.


Bästa bilförsäkringen för dina behov

När det gäller att hitta den bästa bilförsäkringen för dina behov finns det några viktiga faktorer att överväga. Utöver de grundläggande bilförsäkringarna finns det tilläggsförsäkringar som kan vara värda att överväga. Upptäck vilka extra skydd du kan få för din bil och varför de kan vara viktiga.

1. Självrisk: Balansera kostnad och trygghet

En av de viktigaste faktorerna att överväga vid valet av bilförsäkring är självrisken. Det är det belopp du själv måste betala vid varje skadeanmälan. Att välja rätt självrisk kan vara en balansakt mellan kostnaden för försäkringen och den trygghet den ger.

Jämför olika försäkringsbolags självrisknivåer och se om de erbjuder flexibilitet att anpassa självrisken efter dina behov och budget. Kom ihåg att en lägre självrisk kan innebära en högre försäkringspremie, medan en högre självrisk kan innebära en lägre premie. Det är viktigt att hitta den rätta balansen för att säkerställa att du får ett bra skydd till ett rimligt pris.

2. Typ av försäkring: Välj rätt skydd för dig och ditt fordon

När det kommer till typ av bilförsäkring finns det tre huvudalternativ att välja mellan: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Det är viktigt att välja den som passar dina behov och budget bäst.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring är en lagstadgad försäkring som alla bilägare måste ha. Den täcker personskador och materiella skador som kan orsakas till andra personer eller fordon vid en olycka. Trafikförsäkring är den grundläggande nivån av försäkring som krävs för att få köra på svenska vägar.

Trafikförsäkring skyddar inte dig eller din egendom vid en olycka. Det är viktigt att komma ihåg att om du vill ha skydd för din egen bil och eventuella skador på den, måste du överväga att lägga till en halvförsäkring eller helförsäkring.

Halvförsäkring

Halvförsäkring är en utökad typ av försäkring jämfört med trafikförsäkring. Den täcker inte bara skador på andra fordon och personskador, utan ger också skydd för din egen bil vid skador orsakade av olyckor, stöld och brand.

En halvförsäkring kan vara ett bra alternativ om du vill ha ett extra skydd för din bil utan att betala för en fullständig försäkring. Det är viktigt att läsa villkoren noggrant och se vilka typer av skador och händelser som täcks av halvförsäkringen.

Helförsäkring

Helförsäkring är den mest omfattande formen av bilförsäkring och ger ett brett skydd för både din egen bil och eventuella skador på andra fordon eller personer. Den täcker vanligtvis skador orsakade av olyckor, stöld, brand och vagnskada.

En helförsäkring kan vara den mest kostsamma typen av bilförsäkring, men den ger också det högsta skyddet och tryggheten för dig som bilägare. Om du har en nyare bil eller en bil med högt värde kan en helförsäkring vara ett bra val för att undvika höga kostnader vid eventuella skador.

Nu när vi har gått igenom de tre olika typerna av bilförsäkringar och vad de innebär, är det dags att fundera över vilken som passar dig bäst. Här är några faktorer att överväga:

FaktorTrafikförsäkringHalvförsäkringHelförsäkring
KostnadLägstMellanHögst
SkyddGrundläggandeUtökatOmfattande
Bilens värdeMellanHögst
Personligt behovLågtMåttligtHögst

Välj den typ av försäkring som ger det skydd du känner dig bekväm med och som passar dina behov.

Utöver de grundläggande bilförsäkringarna finns det tilläggsförsäkringar som kan vara värda att överväga. Här är några extra skydd du kan få för din bil och varför de kan vara viktiga:

 1. Rättsskyddsförsäkring: En rättsskyddsförsäkring kan vara till stor nytta om du blir indragen i en rättslig tvist som involverar din bil. Det kan hjälpa till med advokatkostnader och andra juridiska avgifter som kan uppstå i samband med exempelvis trafikolyckor eller tvister med verkstäder.
 2. Fordonsassistance: Om du råkar ut för en akut situation på vägen, som exempelvis motorstopp eller punktering, kan en fordonsassistansförsäkring vara ovärderlig. Den ger dig snabb och pålitlig hjälp dygnet runt och kan täcka kostnader för bogsering, bärgning eller till och med en ersättningsbil om din bil inte kan repareras direkt.
 3. Äganderättsförsäkring: En äganderättsförsäkring skyddar dig mot eventuella tvister om äganderätt till din bil. Det kan vara till nytta om någon skulle påstå att du inte har rätt att äga bilen eller om det finns oklarheter kring ägarskapet. Försäkringen kan täcka eventuella rättsliga kostnader som uppstår vid sådana tvister.
 4. Ytterligare försäkring för stöld: Om du bor i ett område med hög stöldrisk eller om du helt enkelt är orolig för att din bil kan bli stulen, kan det vara värt att investera i en extra försäkring för stöldskydd. Denna typ av försäkring kan omfatta ersättning för stöldrelaterade förluster, inklusive självrisk och kostnad för eventuell skada på bilen vid ett inbrott eller försök till stöld.

3. Innehåll: Fokusera på extra tjänster och skydd du behöver

Försäkringsbolag kan erbjuda olika tjänster och extra skydd som kan vara till nytta för dig. Det är viktigt att noga granska innehållet i försäkringen och se till att den täcker dina behov.

Exempel på extra tjänster kan vara:

 • Hjälpservice vid bärgning: Om din bil inte kan köras efter en olycka eller skada, kan försäkringen inkludera hjälp med bärgning till närmaste verkstad.
 • Lånebil vid skada: Om din bil behöver repareras eller är otjänlig efter en olycka kan vissa försäkringar erbjuda ersättning för en tillfällig lånebil.
 • Skydd vid stöld eller brand: Om din bil stjäls eller skadas i en brand kan vissa försäkringar ge ersättning för detta.

Granska noga vad som ingår i försäkringen och välj de extra tjänster och skydd som du anser vara viktiga för att få den bästa möjliga bilförsäkringen för dig.


Hur räknas priset ut?

När det kommer till priset på din bilförsäkring finns det flera faktorer som kan påverka det. Din ålder, körvana, bostadsort, bilmodell och hur du använder din bil kan alla påverka priset på din försäkring. För att spara pengar kan det vara fördelaktigt att jämföra priser från olika försäkringsbolag, dra nytta av rabatter och erbjudanden, och även överväga att öka din självrisk för att sänka månadskostnaden.

Priset på din bilförsäkring kan påverkas av flera faktorer. Här är några viktiga variabler att tänka på och några tips för att spara pengar:

Ålder

Som tidigare nämnts kan åldern på föraren påverka priset på bilförsäkringen. Försäkringsbolagen betraktar yngre förare som högriskkategorier och tar därmed ut högre priser. För att spara pengar kan unga förare överväga att vara medförsäkrade på föräldrarnas försäkring eller att samla flera försäkringar hos samma bolag, vilket kan ge rabatter.

ÅlderPris (per månad)
18-25700 kr
26-35600 kr
36-45500 kr
46-55400 kr
56+300 kr
Detta är inte 100% korrekt men ger en uppfattning på hur åldern spelar in på priset.

Låt oss undersöka ett exempel för att bättre förstå hur åldern kan påverka priset på en bilförsäkring. Vi använder exemplet i tabellen ovan där priset per månad varierar beroende på ålder.

Om vi tar en 30-årig förare som exempel och jämför med en 50-årig förare, kan vi se att priset kan vara 600 kr per månad för den 30-åriga föraren jämfört med 400 kr per månad för den 50-åriga föraren. Detta visar på den ökade risken som försäkringsbolaget bedömer att yngre förare har.

Bostadsort

Platsen där du bor kan också påverka försäkringspriset. Om du bor i en stad med hög brottslighet eller på en plats där trafikolyckor är vanliga, kan försäkringsbolaget anse att risken för skador eller stöld är större. Genom att bo på en plats med låg brottslighet eller mindre trafik kan du förvänta dig att betala en lägre premier.

Bilmodell

Vilken typ av bil du äger kan också påverka priserna. Sportbilar och dyra bilar kan vara dyrare att försäkra eftersom de ofta är attraktiva för stöld och kostnaderna för reparationer kan vara höga. Att välja en bilmodell som anses vara säker och billig att reparera kan bidra till att sänka försäkringskostnaderna.

Bilförsäkring bilmodell logo

Körvana och körhistorik

Erfarenhet som förare och en ren körhistorik kan också spela roll för priset på din försäkring. Att ha flera års körvana och inga skador eller trafiköverträdelser kan ge dig en bättre förhandlingsställning för att få lägre priser. Vissa försäkringsbolag kan ge rabatter för förare med ett visst antal år utan olyckor eller trafikbrott.

Självrisk

Höjning av din självrisk kan vara ett sätt att sänka din månatliga premie. Genom att acceptera en högre självrisk, vilket är det belopp du måste betala själv innan försäkringsbolaget betalar vid en skada, kan du få lägre premiekostnader. Det är dock viktigt att överväga om du har råd med en högre självrisk om något skulle hända.


Vanliga frågor och svar om bilförsäkring

Måste man ha en bilförsäkring

Ja, enligt lag måste alla som äger en bil och vill köra den på allmäna vägar. Däremot om du inte ska köra din bil alltså stålla av den behövs ingen bilförsäkring

Vad kostar bilförsäkring?

Priset beror på en hel del faktorer och om du har valt trafik-, halv, eller helförsäkring. Men snittet ligger mellan 200 kr upp till 700 kr.

Vilken är den bästa bilförsäkringen?

Den bästa bilförsäkringen är olika till varje person eftersom ditt behov kan se annourlunda ut från någon annans. Men vi kan rekommendera ICA, Hedvig och Trygg-hansa. Vi har sammanställt en jämförelse mellan alla olika bilförsäkringar så att du kan hitta den som passar dig bäst.